514 нарушения при 570 проверки на Комисията за защита на потребителите

...
514 нарушения при 570 проверки на Комисията за защита на потребителите
Коментари Харесай

Проверките в магазините: 514 нарушения при 570 проверки

514 нарушавания при 570 проверки на Комисията за отбрана на потребителите в магазините до момента. Половината от тях са за нелоялни практики.
Прочетете още
По тематиката с цените се самосезира и Върховната административна прокуратура, която разгласи, че стартира инспекция на част от държавните органи, отговарящи за инспекциите. Малко преди обед Агенцията по храните, данъчните и КЗП влязоха в хипермаркет в София.

Откриха 23 опаковки с кренвирши и още толкоз кисели млека с изминал период на валидност. Те ще бъдат бракувани.

" Това, което организацията следи, е дали има вносен артикул, който би могъл да е преопакован и показан с генезис България ", сподели зам.-изпълнителни ят шеф на БАБХ Галя Викьова. 

" Глобата е до 50 000 лв., само че тя има друго значение за търговеца + за дребния търговец, при него може да е причина за банкрут ", добави ръководителят на КЗП Стоил Алипиев.

КЗП ревизира и за подвеждащи рекламни брошури. 

На този декор една от огромните вериги - също обект на инспекции от страната, изясни по какъв начин образува цените на стоките си и за какво нарастват. Част от аргументите са скокът на заплатите в страната и транспортните услуги.

“Основно обаче е дефицита на първични материали в страната. Внасяме суровина, която за едни артикули е на 50% за други над 70%, с цел да може въобще да стартира цикъла на произвеждане ”, сподели изпълнителният шеф на LIDL България Милена Драгийска.  

Различните цени на продуктите се дължат от елементи на локални пазарни особености, изясняват от веригата.

Винаги има фактори или ще има, такива които водят до по-високи цени на единични артикули. В кошницата обаче като погледнем тя е с 30% по-евтина от западноевропейските страни ”, счита тя. 

Прокуратурата изиска документи от Комисията по стоковите тържища и борсите и от комисията за отбрана на потребителите за определяне на незаконосъобразни актове и стартира инспекция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР